In the spotlights

Opti-flor; 
Top werkgever 
in de tuinbouw

Opti-flor; Top werkgever in de tuinbouw

In deze speciale editie van KAS Magazine komen top werkgevers in de tuinbouw aan het woord. Opti-flor heeft in dit magazine ook een mooie plek gekregen. Hierin vertellen we over het werken bij onze organisatie, de kernwaarden die het bedrijf heeft en de activiteiten die we organiseren voor onze medewerkers.

‘In 2015 werden we bij de telersverkiezing Ranking the Grower uitgeroepen tot ‘meest aantrekkelijke werkgever’ in de tuinbouw. Een mooie vorm van waardering voor de wijze waarop wij als bedrijf met onze medewerkers omgaan. Bij ons is iedereen gelijk. Wij zijn heel transparant en open in onze communicatie. We informeren onze medewerkers op diverse manieren over ontwikkelingen binnen de organisatie, zodat iedereen zich betrokken voelt.’

Benieuwd wat Opti-flor nog meer als werkgever te bieden heeft? Lees dan hier het hele artikel.  

bekijk bericht

Robert Knippenberg van Capillo, style of living wint
Golden Singolo Award 2017

Robert Knippenberg van Capillo, style of living wint Golden Singolo Award 2017
 
Robert Knippenberg van Capillo, style of living uit Herten is op zaterdagavond 18 november jl. verkozen tot winnaar van de Golden Singolo Award 2017. De gelukkige winnaar werd door middel van een live verbinding tijdens de Orchid Inspiration Night van VBW bij Opti-flor, verrast met het winnen van deze prestigieuze prijs. Chris Leichtenberg van de ledenraad van VBW nam namens Capillo de award in ontvangst.
 
Tijdens de druk bezochte bekendmaking liet Robert Knippenberg medegenomineerden het Gooise Land uit Bussum en Paul Deckers van Paul Deckers, florale vormgeving uit Posterholt achter zich.
 
Volgens het juryrapport maakt het leveren van een zeer hoog kwaliteits en serviceniveau, trends niet te volgen maar te maken, gecombineerd met een rotsvast vertrouwen in een unieke, onderscheidende, eigen stijl en duidelijke visie van Robert Knippenberg een ondernemer, die als voorbeeld voor collega’s kan dienen.

Inspiratie bieden
Jaarlijks reikt Opti-flor de Golden Singolo Award uit aan de orchideeprofessional die zich op een bijzondere manier onderscheidt en een voorbeeldfunctie voor collega's vormt. Directeur Marco Hendriks van Opti-flor vindt het belangrijk om bloemisten te inspireren. "Dat doen we onder andere door bloemisten uit te nodigen een bezoek te brengen aan onze Concept Store Creating Center en onze recent geopende Treasure Room. Met de Golden Singolo Award proberen we bloemisten weer op een andere manier te prikkelen. Wij hopen dat het laten zien van voorbeelden van succesvolle bloemisten hen inspireert en op ideeën brengt voor hun eigen bedrijf."
 
 

bekijk bericht

Opti-flor presenteert watergeefsysteem Aquo in 2 vernieuwde arrangementslijnen op Trade Fair

Vijfsterren Phalaenopsis kweker Opti-flor presenteert op 8, 9 en 10 november a.s. haar watergeefsysteem Aquo in twee nieuwe productlijnen voor zakelijke florale bloemenpracht. Met de schitterende Business Orchids van Opti-flor creëert u een sfeervolle, luxe uitstraling in uw kantoor, restaurant, hotellobby, receptie of ontvangstruimte.    

Beide nieuwe product lijnen (White design en Custom design) zijn voorzien van het unieke watergeefsysteem Aquo voor een perfecte groei en bloei. Dankzij dit ingenieuze watergeefsysteem voorziet de plant zelf in zijn waterbehoefte. Vul tijdig de waterhoeveelheid in het reservoir aan en uw plant ‘drinkt’ exact de juiste hoeveelheid voor een optimale groei en bloei.

"Met ons watergeefsysteem spelen we in op een grote klantbehoefte. Een mooie bloei van de Phalaenopsis valt en staat met een goede verzorging” aldus Marco Hendriks. “Nu kunnen ook zakelijke afnemers genieten van bloemenpracht en worden zij tegelijkertijd ontzorgt in het water geven”. Met de introductie van het Aquo selfwatering system is de Phalaenopsis verzekerd van een watervoorraad van 10-12 weken in de white design product lijn en zo’n 2 weken in de custom design productlijn. 

De arrangementen worden op grootste wijze gepresenteerd tijdens de komende Trade Fair van Royal Flora Holland, welke gehouden wordt van 8 tot en met 10 november a.s. in Aalsmeer.  Een speciale Opti-flor waterbar voorziet bezoekers van een verfrissend glas water in bijzondere smaakcombinaties.

Zowel Business Orchids White design als Business Orchids Custom design, voorzien van watergeefsysteem Aquo zijn te vinden in stand 32.12. De openingstijden van de Royal FloraHolland Trade Fair zijn:

·         woensdag 8 en donderdag 9 november: 09.00 - 17.00 uur

·         vrijdag 10 november: 09.00 - 15.00 uur

bekijk bericht

Opti-flor reikt Golden Singolo Award voor vierde maal uit

Vijfsterren Phalaenopsis kweker Opti-flor reikt ook dit jaar weer de Golden Singolo Award uit. De Golden Singolo Award is een ondernemersprijs en wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt aan dé orchideeprofessional die zich op de meest bijzondere manier onderscheidt en een voorbeeldfunctie voor collega’s vormt. 

De Golden Singolo Award is een prestigieuze prijs speciaal voor de onderscheidende orchideeprofessional. Een vakkundige jury beoordeeld de genomineerden op diverse criteria. Onderscheidend vermogen en zakelijk inzicht zijn, naast vakmanschap, creativiteit en uitstraling, belangrijke pijlers. Verder wordt van de ondernemer verwacht dat hij/zij hoofdzakelijk met Opti-flor Phalaenopsis werkt. 

Zakelijk inzicht en onderscheidend vermogen
In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn de inzendingen zowel open (dus deelnemers kunnen zichzelf aanmelden) als ontstaan uit een zorgvuldige voorselectie gedaan door Opti-flor zelf. ‘Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het inzichtelijk maken van ons dealer netwerk en hierdoor weten we nu nog beter welke onderscheidende orchidee professionals in aanmerking komen voor deze prestigieuze award’, aldus Marco Hendriks. We beoordelen nog steeds op zakelijk inzicht en onderscheidend vermogen. Ook een succesvolle inzet van social media en nieuwe communicatiemiddelen is belangrijker geworden in de eindbeoordeling. Een vakkundige jury bestaande uit onder andere Pim van den Akker, oprichter van Flower Factor en één van werelds bekendste floral designers en Marco en René Hendriks van Opti-flor, beoordelen de kandidaten. Bloemisten, bloemenarrangeurs, bloemenspecialisten in tuincentra en andere orchideeprofessionals kunnen zich aanmelden voor deelname aan de Golden Singolo Award op de website : www.goldensingoloaward.nl

Orchid Inspiration Night
De bekendmaking en prijsuitreiking vinden plaats tijdens de 'Orchid Inspiration Night' van VBW bij Opti-flor op zaterdagavond 18 november a.s. Tijdens deze avond zijn diverse floral designers aanwezig voor het geven van inspirerende product demonstraties, waaronder floral designer Pirjo Koppi. VBW lid regio Zuidwest Nederland? Aanmelden kan via de lokale afdeling van VBW.

bekijk bericht

Opti-flor wint Klaas Schoone Memorial Award 2017

Opti-flor trots en verrast door Klaas Schoone Memorial Award 2017
Jury roemt innovatieve, open en vooruitstrevende bedrijfsstrategie van Phalaenopsis specialist

Tijdens het jaarlijkse event ‘Een wereld te winnen’ van Floricultura heeft op woensdag 14 juni jl. Opti-flor de Klaas Schoone Memorial Award 2017 in ontvangst mogen nemen. Zichtbaar verrast en zeer vereerd gaf René Hendriks aan ‘deze eervolle prijs een extra stimulans te vinden om als Opti-flor op de ingeslagen weg door te gaan’.

Uit het juryrapport blijkt dat de keuze dit jaar op Opti-flor viel vanwege de innovatieve, open en vooruitstrevende bedrijfsstrategie. ‘Om op een ongebaand pad, op een vernieuwende wijze producten in de markt te positioneren vergt veel inspanning en volharding’ aldus het oordeel van de jury.

De geldprijs die hoort bij de award zal mogelijk worden ingezet om het cadeau concept BloemBloem (het leukste cadeautje om te geven en te krijgen) verder door te ontwikkelen. BloemBloem is een concept om kleine, bloeiende orchideeën in het kleinste potje als exclusief cadeau artikel aan te bieden bij bijvoorbeeld bloemisten, tuincentra en ziekenhuizen. Hierbij maken een mooie verpakking en een waterreservoir om de consument te ontzorgen het concept verder af.

bekijk bericht

Orchid Inspiration Days

Honderden belangstellenden voor Orchid Inspiration Days 
Dertien orchideeënspecialisten in Nederland openden hun deuren om klanten en eindklanten hun assortiment te laten bewonderen. De spectaculaire bloemen, bijzondere prints en opvallende kleuren van de orchidee verbonden de verschillende kwekerijen met elkaar, waarbij elke deelnemer het onderscheid maakte door eigen verpakkingsconcepten, noviteiten en andere groene en bloeiende producten in hun collecties. Hiermee was het dit jaar nog aantrekkelijker om de Orchid Inspiration Days te bezoeken, samen met uw eindklanten. 

Deze inspiratiedagen boordevol spectaculaire bloemen, bijzondere prints en exclusieve kleuren werden dit jaar gehouden van 6 tot en met 13 juni 2017. Onder het genot van een hapje en een drankje presenteerden we onze exclusieve collectie pronkstukken. 

Voor een sfeerimpressie van de 2017 editie van de Orchid Inspiration Days bezoekt u ons foto-album op Facebook. 

 

bekijk bericht

Olala Bellissimo

De Bellissimo is de nieuwste Opti-flor creatie. De Bellissimo combineert de schoonheid van de orchidee met het weelderige karakter van een exclusief boeket bloemen.

Deze mooie, Italiaanse schoonheid, doorstaat de concurrentie met een bloemenboeket met glans. Zo mooi als ze is, ze laat zich niet snel uit het veld slaan. Haar weelderige bloemenpracht houdt maar liefst minimaal drie maanden aan. Meer dan honderd kleine bloemen maken van de Bellissimo dan ook het ideale geschenk. Prachtig om te geven, geweldig om te krijgen.

bekijk bericht

Uniek watergeefsysteem voor onbezorgd bloeiplezier 

Sinds kort maakt Opti-Flor het u als orchideeënliefhebber nog makkelijker om uw Phalaenopsis goed te verzorgen. Dankzij het unieke Opti-flor watergeefsysteem Aquo voorziet de orchidee zelf in zijn waterbehoefte.

Het enige wat u hoeft te doen is tijdig de waterhoeveelheid in het reservoir aan te vullen. De plant 'drinkt' exacte de juiste hoeveelheid water voor een optimale groei en bloei. Gemak dient de mens. Vooralsnog is het niet mogelijk om het watergeefsysteem Aquo los aan te schaffen. Sommige varianten uit de Opti-flor collectie worden daarentegen standaard verkocht met Aquo watergeefsysteem. Dit betreft de Bellissimo.

Eenvoudige verzorging
Heeft u (nog) geen watergeefsysteem? Ook dan is de verzorging van uw Phalaenopsis eenvoudig. Houdt u er, ongeacht of u een orchidee heeft met of zonder Aquo watergeefsysteem, wel rekening mee dat een goede verzorging start met het kiezen van een goede standplaats. De Phalaenopsis heeft een half zonnige plaats nodig en mag niet kouder staan dan 15°C. Daarnaast is het belangrijk om de plant niet in de buurt van fruit neer te zetten. Fruit geeft ethyleen af en hier kan de plant niet tegen. Meer informatie over de verzorging van de Phalaenopsis vindt u hier.bekijk bericht

De Singolo Aquarello is een prachtige, levende aquarel

Het bestaat echt, de éénbloemige orchidee. Deze unieke Phalaenopsis, die luistert naar de naam Singolo, was tot voor kort uitsluitend verkrijgbaar in wit en roze. Dankzij een speciaal teeltprocedé is de Singolo nu ook verkrijgbaar in verschillende aquarelkleuren.

De Singolo is in meerdere opzichten enig in zijn soort. Het is een stevige, compacte plant met één prachtige, grote bloem, die hoog boven het lage blad uittorent en eigenwijs de wereld in blikt. Mooi in zijn eentje en prachtig in een groepsgewijze presentatie. Deze éénbloemige orchidee hebben wij sinds kort getransformeerd in een prachtige, levende aquarel.

Acht unieke uitvoeringen
Prachtig om te geven en nog mooier om te krijgen. De Singolo Aquarello collectie bestaat uit acht unieke aquareluitvoeringen, samengevat in twee deelcollecties. Northern Lights bevat de koele tinten uit het kleurenpalet (azure, lilac, sky en forest) en Sunlight bevat vier warme kleuren (orange, lemon, blush en flamingo). De Singolo Aquarello is verkrijgbaar via de betere bloemisten en tuincentra.

bekijk bericht