Voorjaarsmetamorfose van uw woonkamer met orchideeën - Opti-flor

Inspiratie

Opti-flor gaat samenwerking aan met Anthura voor verkoop Garden Orchids

Met ruim 25.000 soorten is de orchidee één van de grootste plantenfamilies op aarde. Orchideeën zijn zeker niet alleen voor binnenshuis! Opti-flor start deze winter met de verkoop van buitenorchideeën Garden Orchids van Anthura.

Met de makkelijke en winterharde tuinorchideeën Garden Orchid haal je de pure schoonheid van de natuur terug naar je balkon of tuin. Welke variant je ook plant in de border of in een pot, bij de eerste zonnestralen in het voorjaar schieten de scheuten uit de grond. Langzaam ontvouwen ze hun bloemenpracht, waar je wekenlang van kunt genieten. Steeds vormt de vaste plant ondergronds nieuwe scheuten, zodat je elk jaar meer grootse en volle bloemen kunt verwachten. De tuinorchideeën doen het dan ook super op een schaduwrijke plek; zo geven ze zelfs de meest donkere plek in de tuin kleur.

Garden Orchids bestaan uit minimaal vier verschillende typen. Elke variëteit heeft haar eigen bloemvorm en breed kleurenpallet. Opti-flor start met Bletilla, Calanthe, Cypripedium en Pleione. Informeer naar de mogelijkheden via locatie Explore.

Bekijk bericht

Met een bezoek aan onze Gallery tijdens de OID 2022 gaat u voor
'the royal treatment'! 

Op woensdag 8 juni openen onze deuren voor het orchideeën inspiratie event van het jaar; de Orchid Inspiration Days!  Bij Opti-flor geven we u ‘the royal treatment in onze Gallery’; wij inspireren, informeren en dompelen u onder in onze meest luxe Royal Collection. Ook krijgt u als bezoeker alvast een sneak preview van de introductie van een nieuw concept, welke we in november van dit jaar in de markt zullen introduceren.

De openingstijden van Orchid Inspiration Days 2022 zijn:  

Woensdag 8 juni t/m vrijdag 10 juni – 08.00 tot 18.00 uur  
Maandag 13 juni t/m vrijdag 17 juni – 08.00 tot 18.00 uur 

Om de kwaliteit van uw bezoek te garanderen, werken wij met tijdvakken. Boek hier uw afspraak. Kijk voor meer informatie op https://www.orchidinspirationdays.com/

Bekijk bericht

Aromio

Aromio ontwaakt door het zonlicht in de ochtend en laat je huis op natuurlijke wijze subtiel geuren. Romantisch en gracieus. 

Bekijk bericht

Keep the faith Singolo

Keep the Faith Singolo

Als steun naar elkaar in deze tijd heeft Opti-flor de perfecte plant. 

Voor beschikbaarheid en informatie:

Ruud Blankman / ruudblankman@optiflor.nl

Tel: 0174 705 110

 

Bekijk bericht

D.O.C.G.

D.O.C.G. staat voor Design Opti-flor Connected Green. Onder dit label brengt Opti-flor haar exclusief door en voor haar ontwikkelde keramiek op de markt. De hoge kwaliteit keramiek is van toegevoegde waarde op de onderscheidende Opti-flor varieteiten. 

D.O.C.G., betekent in het Nederlands “gecontroleerde benaming van oorsprong” en is een kwaliteitslabel in Italië dat moet instaan voor kwaliteitsborging van producten. Onze diverse soorten keramiek hebben elk de naam gekregen van een Italiaanse wijnstreek. 

Bekijk bericht

Kwaliteit ontstaat door aandacht

Een belangrijke kernwaarde van Opti-flor is consistent, kwaliteit ontstaat door aandacht, vooral aandacht voor élk detail. Wanneer we spreken over kwaliteit, bedoelen we kwaliteit in de breedste zin van het woord. Het zit in ons DNA en komt terug in alle facetten van onze organisatie; het product, in onze medewerkers, in onze productielocaties en onze profilering naar buiten.

Product & productielocaties

Elke orchidee op ons bedrijf wordt vanaf het allerprilste begin omringd met zorg, aandacht en vakmanschap. Dit surplus aan aandacht en vakmanschap vormt één van de kernwaarden van Opti-flor. In alles streven wij naar perfectie en kwaliteit. Een orchidee van Opti-flor dompelen wij op ons bedrijf gemiddeld 70 weken onder in een cocktail van maximale zorg, onverdeelde aandacht en ouderwets vakmanschap. Dit is een langere teeltduur dan bij andere kwekerijen. Tevens krijgen de planten meer ruimte om te groeien door de ruimere plantafstand. Dit betaalt zich uit in een betere kwaliteit, hogere sierwaarde en langere bloeiduur. Zo zegt bloemist Robert Knippenberg van Capillo: 'Een Phalaenopsis wordt bij Opti-flor niet opgejaagd, maar krijgt alle tijd om uit te groeien tot iets prachtigs'. De kwaliteitseisen van de door Opti-flor af te leveren producten liggen hiermee ver boven de veilingnormen.

Pim van den Akker, eigenaar van Flower Factor; "Ik vind de collectie een unieke bundeling van weelde en rijkdom, en tegelijkertijd van een uitgesproken kracht. Daarmee bedoel ik dat Phalaenopsis van Opti-flor er met een ongekende bloemenpracht en een uitzonderlijk lange bloeiduur niet alleen schitterend uitziet, maar ook erg sterk is. Als je de plant uit de pot haalt, zie je dat in één oogopslag aan het sterk ontwikkelde wortelgestel. Hetzelfde geldt voor de bloemen en de bladeren. De bladeren zijn bijvoorbeeld stevig en vlezig. In mijn werk is dat belangrijk, planten moeten wel tegen een stootje kunnen."

Op de 6, sterk geautomatiseerde, state-of-the-art productielocaties (een zevende is in aanbouw), is alles aanwezig om een uitmuntend product af te leveren. Er wordt hierin ook continue geïnvesteerd om dit niveau te behouden.

Medewerkers

Ook in onze medewerkers zoeken we naar kwaliteit. Door mensen intern op te leiden en hen training, cursussen of opleidingen aan te bieden, werken we continue aan verbetering van hun eigen kwaliteiten. Binnen onze sterk geautomatiseerde teelt op zes state-of-the-art teeltlocaties maakt de menselijke factor nog steeds het verschil. De inzet en betrokkenheid van onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zijn bepalend voor het succes van ons bedrijf.

Uitstraling en profilering

Naast ons product, de productielocaties en onze mensen, hechten we ook veel waarde aan onze uitstraling en presentatie. Er is aandacht voor elk detail van verpakking tot website en van label tot social media. We profileren ons in alle opzichten als de vijf-sterren kwekerij die we zijn. Tijdens de jaarlijkse Orchid Inspiration Days, speciaal voor onze klanten, komt dit alles samen. Hier zijn volop inspirerende concepten te zien, allen op uitmuntende wijze gepresenteerd.

Bekijk bericht