Werken bij - Opti-flor

Werken bij Opti-flor

De menselijke factor 
maakt het verschil

Bij Opti-flor zetten zich dagelijks meer dan 250 collega's in om onze verkooppunten en consumenten over de hele wereld te verrassen met een exclusieve collectie orchideeën van onovertroffen kwaliteit. De slogan ‘Creating Orchids’ staat daarbij symbool voor het belang dat wij hechten aan betrokkenheid en vernieuwing. Binnen onze sterk geautomatiseerde teelt op zeven state-of-the-art teeltlocaties maakt de menselijke factor nog steeds het verschil. De inzet en betrokkenheid van onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zijn bepalend voor het succes van ons bedrijf.

Aandacht voor plezier naast het werk
We werken hard met elkaar daarom vinden we het ook belangrijk dat we het leuk hebben met elkaar. Hiervoor organiseren we o.a. een teambuildingsmiddag met afsluitende barbecue, een personeelsfeest en een Kerst bijeenkomst. Over deze activiteiten wordt vaak nog lang nagepraat door alle medewerkers. 

Kernwaarden
Elke orchidee op ons bedrijf wordt vanaf het allerprilste begin omringd met zorg, aandacht en vakmanschap. Dit surplus aan aandacht en vakmanschap vormt één van de kernwaarden van Opti-flor. Ambitieus, creatief, connected, consistent, effectief en transparant zijn de kernwaarden waar Opti-flor voor staat en die wij zoeken in onze mensen.

Vacatures
Binnen Opti-flor kennen wij een breed scala aan uitdagende functies, variërend van productiemedewerker tot assortimentsmanager. Ben je benieuwd naar onze vacatures? Neem dan een kijkje in ons vacatureoverzicht

Stages
Studeer je nog? Wij bieden gemotiveerde studenten de mogelijkheid om stage bij ons te lopen. Wij hebben stageplekken op verschillende niveaus en in uiteenlopende vakgebieden. Wil je wat leren in één van 's werelds meest vernieuwende orchideeënbedrijven? En kunnen wij ook wat van jou leren? Stuur dan een open sollicitatie en motiveer waarom juist jij de beste kandidaat bent voor zo'n gewilde stageplek.

Scholieren
Zit je nog op school en heb je zin om in je vrije tijd wat bij te verdienen? Dan is meewerken in één van onze scholierenteams misschien iets voor jou. Vanaf 15 jaar ben je welkom bij ons. Stuur een e-mail met de volgende gegevens: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, beschikbaarheid, leeftijd en opleiding naar sollicitatie@optiflor.nl en we nemen contact met je op.

Play-btn

Onze medewerkers
aan het woord

De menselijke factor maakt
het verschil
Foto medewerker

'Opti-flor is een heel dynamisch bedrijf, waar veel gebeurt en waar altijd ruimte is voor nieuwe dingen.'

                                                     

'In 2012 was ik klaar met school en wist ik niet echt wat ik wilde gaan doen. Ik heb toen bij meerdere bedrijven gesolliciteerd als productiemedewerker, maar Opti-flor sprak me het meeste aan. Dit komt onder andere door het niveau van innovatie dat het bedrijf heeft.

Ondanks dat ik nog steeds niet wist welke kant ik precies op wilde gaan, had ik het wel erg naar mijn zin bij Opti-flor. De eerste jaren heb ik meegewerkt in de productie. Tegelijkertijd leerde ik al veel van de manager teelt over de processen in de teelt. Zo ben ik erachter gekomen dat ik de teelt wel heel erg interessant vond. Vervolgens heb ik zelf aangegeven dat ik daar ook in verder wilde groeien en heb ik verschillende cursussen gedaan. Nu werk ik als assistent teelt in opleiding. Naast mijn werk doe ik ook nog een HBO opleiding Tuinbouw & Agribusiness. Soms is dat best pittig, maar ik wil in de toekomst graag manager teelt worden en daar heb ik veel voor over.

Opti-flor is een heel dynamisch bedrijf, waar veel gebeurt en waar altijd ruimte is voor nieuwe dingen. De sfeer onderling is erg goed, iedereen hoort erbij. Er moet hard gewerkt worden, maar er is ook altijd tijd voor een geintje. Zo blijft het werken elke dag weer leuk.'

Eric van der Maarel

Assistent teelt i.o. Lees meer
Foto medewerker

'Ze maken tijd voor je en ze luisteren goed naar je, waardoor de sfeer binnen het bedrijf goed blijft.'

                                                                                                       

'In 2018 ben ik gestart bij Opti-flor als medewerker productie. Hiervoor werkte ik bij het bedrijf van mijn man, een agrarisch loonbedrijf. Toen dit bedrijf ophield met bestaan wilde ik graag in de tuinbouw blijven werken, want dat deed ik vroeger ook altijd al. Ik werk namelijk al vanaf mijn 16e in de tuinbouw en dat is altijd een bewuste keuze geweest. Ik houd van groen en ik werk heel graag met bloemen en planten. Opti-flor past goed in dit rijtje thuis.

Bij Opti-flor heb ik het erg naar mijn zin. De werkzaamheden zijn goed en lichamelijk is het geen zwaar werk. Daarnaast heb ik veel afwisseling en doe ik nooit de hele dag hetzelfde werk. Als er iets is kun je altijd bij je productiemanager terecht. Ze maken tijd voor je en ze luisteren goed naar je, waardoor de sfeer binnen het bedrijf goed blijft.

Ondanks dat Opti-flor een groot bedrijf is, merk je dat niet. Dat komt mede doordat het bedrijf bestaat uit meerdere locaties en je op je eigen locatie met een kleinere club mensen werkt. Zelf heb ik in het verleden bij grote bedrijven gewerkt en dan was je echt een nummer, dat is hier niet het geval. Dat vind ik knap van ze, dat ze het intiem kunnen houden. Hierdoor voel je je betrokken bij het bedrijf en zijn zij ook betrokken met jou. '

Jantine Wennekers

Medewerker productie Lees meer
Foto medewerker

'Ik merkte dat mijn harde werk en inzet werden gewaardeerd, waardoor ik steeds meer andere werkzaamheden mocht oppakken.'

                                             

'Toen ik in 2002 op zoek was naar een bijbaan, was de keuze voor Opti-flor niet moeilijk. Ik woonde in dezelfde straat, dus toen ik daar langs ging mocht ik gelijk beginnen. Als scholier begon ik met allerlei klusjes als stokken, opruimen, onkruid wieden etc. Ik merkte dat mijn harde werk en inzet werden gewaardeerd, waardoor ik steeds meer andere werkzaamheden mocht oppakken. Toen ik eenmaal klaar was met mijn HBO opleiding Tuinbouw en Akkerbouw en echt aan het werk kon, ben ik bij Opti-flor gebleven. Het bedrijf was volop in ontwikkeling en ik wilde mezelf ook verder ontwikkelen. Vervolgens ben ik de kant van de teelt opgegaan als assistent teelt. Dit heb ik 5 jaar gedaan. In die 5 jaar heb ik mezelf kunnen bewijzen en heb ik ook aangegeven dat ik verder wilde. Inmiddels ben ik 2 jaar manager teelt op één van de locaties.

Mijn nieuwe uitdaging binnen het bedrijf is om mezelf meer te ontwikkelen binnen productontwikkeling. Dit hangt samen met de locatie waar ik werk, Research en Development. Mijn doel is om productontwikkeling naar een hoger niveau te krijgen, samen met mijn collega’s.'

Sander van Leeuwen

Manager teelt Lees meer