Opti-flor scherpt merk verder aan en lanceert nieuwe pay-off en huisstijl - Opti-flor

Opti-flor scherpt merk verder aan en lanceert nieuwe 
pay-off en huisstijl 

Spotlight tip #29
terug naar het overzicht

Al meer dan 20 jaar is Opti-flor toonaangevend in orchideeën. Opti-flor lanceert op maandag 7 juni haar nieuwe pay-off en huisstijl. De aanscherping en nieuwe merkuitstraling is een volgende stap om het merk Opti-flor nog sterker te positioneren.  

Opti-flor is een krachtig en groeiend bedrijf. In het afgelopen jaar is er hard gewerkt door een interne werkgroep om de koers en waarden van de organisatie toekomstbestendig te maken. Ook de visuele identiteit van het merk Opti-flor is naar een hoger modeniveau getild.

Rene Hendriks (één van de eigenaren van Opti-flor): ‘De afgelopen 20 jaar hebben we gebouwd aan het breedste assortiment van Europa, met 7 uiteenlopende collecties.

‘Met onze orchideeën willen we leven en geven mooier maken’. Tim van Leeuwen, manager Marketing, vult aan ‘we hebben het assortiment om de consument te verrassen in het schap van de betere tuincentra en bloemist. De perfecte orchidee voor ieder interieur, thuis of op het werk’.  Dit geeft onze partners houvast in hun assortimentsbeleid. Centraal hierin staat de belevingswereld van de consument; we doen dit als Opti-flor altijd herkenbaar anders’.

De nieuwe huisstijl is een combinatie van zachte geometrie (herkenbaar Opti-flor) met een verhaal in elk element.  ‘Zo verwijzen de 5 verticale strepen naar ‘five-star’, de bloemtak naar ons vakmanschap en de open bloem verwijst subtiel naar onze aandacht voor élk detail’, aldus Larissa Valstar, manager communicatie. De komende tijd wordt deze nieuwe visuele identiteit zichtbaar in al onze merkuitingen en zullen we onze koers samen met onze ketenpartners invulling geven.