Opti-flor wint Glazen Tulp én Greenovation Award - Opti-flor

Opti-flor wint Glazen Tulp én Greenovation Award

persbericht
terug naar het overzicht

OPTI-FLOR WINT GLAZEN TULP ÉN GREENOVATION AWARD 2023

Tijdens een feestelijke avond op de openingsdag van de RoyalFloraHolland Trade Fair is Opti-flor maar liefst tweemaal in de prijzen gevallen. Opti-flor heeft zowel de Glazen Tulp gewonnen voor haar Maxillaria Coco alswel de Greenovation Award in een consortium van een viertal bedrijven; we weten Levoplant, Solvent, Orchid Growers en Opti-flor.

Glazen Tulp
De Maxillaria Coco, ook wel bekend als de heerlijk naar cocos geurende orchidee, heeft de prestigieuze Glazen Tulp Award 2023-2024 in de categorie Kamerplanten Bloeiend gewonnen. De jury prijst de plant om zijn vernieuwende karakter en de opvallende schoonheid van de prachtige rode bloemen die tussen het blad hangen. Het seizoensproduct is onderdeel van de Unique Orchid collection van Opti-flor en is verkrijgbaar vanaf ongeveer week 16 en week 22 van 2024.  

Greenovation Award
Op een milieuvriendelijke manier potworm bestrijden bij de teelt van Phalaenopsis-orchideeën: met Potweb kan het. Een consortium van vier bedrijven - Levoplant, Ter Laak, Opti-flor en Solvent Engineering – sleept met deze unieke vinding de Greenovation Award 2023 in de wacht.

De vakjury én het publiek bepalen samen de winnaars. Beide hebben een aandeel van 50% in de eindbeoordeling. In de vakjury zaten dit jaar Quincy von Bannisseht (Glastuinbouw Nederland), Elise Wieringa (Royal Lemkes) en Maarten Bánki (Royal FloraHolland).

Uit het juryrapport: “Potweb is een prachtig voorbeeld van een praktische oplossing voor een teelttechnisch probleem, die direct milieuwinst oplevert. Chemisch gewasbeschermingsmiddelengebruik is een actueel en belangrijk onderwerp in de sector. Deze innovatie laat zien hoe het anders kan. Het is ook nog eens een mooi voorbeeld van een vruchtbare samenwerking tussen kwekers en hun leverancier.”

inspiratie
product
inspiratie