Opti-flor viert 90-jarig jubileum - Opti-flor

Opti-flor viert 90-jarig jubileum

Spotlight tip #12
terug naar het overzicht

Dit jaar viert vijfsterren Phalaenopsis kweker Opti-flor het 90 jarig jubileum van de familie Hendriks in de tuinbouw. In 1928 is Jan Hendriks gestart met het bedrijf. Inmiddels zijn Marco en René Hendriks als derde generatie aan het ondernemen. Zij gaan dit binnenkort uitgebreid vieren tijdens het ‘Vrienden van Opti-flor Festival.’ Genodigden zullen hier bij aanwezig zijn.

In 2018 is het 90 jaar geleden dat Jan Hendriks is gestart met het bedrijf in Kraaijenstein. Hij teelde destijds verschillende groenten onder plat glas. In 1962 nam de volgende generatie het bedrijf over en ruim tien jaar later verhuisden Leo, Jan en Wim Hendriks naar Madestein. Daar startten zij met jaarrond tomaten telen. Onder de derde generatie werd een complete ommezwaai gemaakt naar het telen van Phalaenopsis. Vanaf de start van deze teelt heeft Opti-flor zich altijd weten te onderscheiden door in te zetten op innovatie en het telen van vele bijzondere soorten. Deze bijzondere soorten krijgen ieder hun eigen verhaal mee in de onderscheidende concepten waarin zij verkocht worden.

Opti-flor, creating orchids

Verbetering en vernieuwing is wat Opti-flor drijft. Elke dag weer. Het motto van de onderneming is niet voor niets 'Creating orchids'. Binnen de sterk geautomatiseerde teelt op zes state-of-the-art teeltlocaties maakt de menselijke factor nog steeds het verschil. De inzet en betrokkenheid van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zijn bepalend voor het succes van Opti-flor.

inspiratie
product
inspiratie