Kwaliteit ontstaat door aandacht - Opti-flor

Kwaliteit ontstaat door aandacht

Inspiratie tip #6
terug naar het overzicht

Een belangrijke kernwaarde van Opti-flor is consistent, kwaliteit ontstaat door aandacht, vooral aandacht voor élk detail. Wanneer we spreken over kwaliteit, bedoelen we kwaliteit in de breedste zin van het woord. Het zit in ons DNA en komt terug in alle facetten van onze organisatie; het product, in onze medewerkers, in onze productielocaties en onze profilering naar buiten.

Product & productielocaties

Elke orchidee op ons bedrijf wordt vanaf het allerprilste begin omringd met zorg, aandacht en vakmanschap. Dit surplus aan aandacht en vakmanschap vormt één van de kernwaarden van Opti-flor. In alles streven wij naar perfectie en kwaliteit. Een orchidee van Opti-flor dompelen wij op ons bedrijf gemiddeld 70 weken onder in een cocktail van maximale zorg, onverdeelde aandacht en ouderwets vakmanschap. Dit is een langere teeltduur dan bij andere kwekerijen. Tevens krijgen de planten meer ruimte om te groeien door de ruimere plantafstand. Dit betaalt zich uit in een betere kwaliteit, hogere sierwaarde en langere bloeiduur. Zo zegt bloemist Robert Knippenberg van Capillo: 'Een Phalaenopsis wordt bij Opti-flor niet opgejaagd, maar krijgt alle tijd om uit te groeien tot iets prachtigs'. De kwaliteitseisen van de door Opti-flor af te leveren producten liggen hiermee ver boven de veilingnormen.

Pim van den Akker, eigenaar van Flower Factor; "Ik vind de collectie een unieke bundeling van weelde en rijkdom, en tegelijkertijd van een uitgesproken kracht. Daarmee bedoel ik dat Phalaenopsis van Opti-flor er met een ongekende bloemenpracht en een uitzonderlijk lange bloeiduur niet alleen schitterend uitziet, maar ook erg sterk is. Als je de plant uit de pot haalt, zie je dat in één oogopslag aan het sterk ontwikkelde wortelgestel. Hetzelfde geldt voor de bloemen en de bladeren. De bladeren zijn bijvoorbeeld stevig en vlezig. In mijn werk is dat belangrijk, planten moeten wel tegen een stootje kunnen."

Op de 6, sterk geautomatiseerde, state-of-the-art productielocaties (een zevende is in aanbouw), is alles aanwezig om een uitmuntend product af te leveren. Er wordt hierin ook continue geïnvesteerd om dit niveau te behouden.

Medewerkers

Ook in onze medewerkers zoeken we naar kwaliteit. Door mensen intern op te leiden en hen training, cursussen of opleidingen aan te bieden, werken we continue aan verbetering van hun eigen kwaliteiten. Binnen onze sterk geautomatiseerde teelt op zes state-of-the-art teeltlocaties maakt de menselijke factor nog steeds het verschil. De inzet en betrokkenheid van onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zijn bepalend voor het succes van ons bedrijf.

Uitstraling en profilering

Naast ons product, de productielocaties en onze mensen, hechten we ook veel waarde aan onze uitstraling en presentatie. Er is aandacht voor elk detail van verpakking tot website en van label tot social media. We profileren ons in alle opzichten als de vijf-sterren kwekerij die we zijn. Tijdens de jaarlijkse Orchid Inspiration Days, speciaal voor onze klanten, komt dit alles samen. Hier zijn volop inspirerende concepten te zien, allen op uitmuntende wijze gepresenteerd.