Orchideeëntafels zijn beste vierkante meters van ons tuincentrum - Opti-flor

'Onze orchideeëntafels zijn de beste vierkante meters van ons tuincentrum'

Tuincentrumeigenaar Nicole Kester
terug naar het overzicht

Tuincentrum Ockenburgh in Den Haag is zonder twijfel één van de mooiste tuincentra in Zuid-Holland. De consument kan er behalve voor tuinmeubelen, bloemen, barbeques en cadeauartikelen onder meer terecht voor een zeer breed assortiment kamer- en tuinplanten. Eén van de blikvangers is een schitterende presentatie van de Opti-flor collectie op drie tafels.

De bezoeker kan de orchideeënpresentatie nauwelijks over het hoofd zien. De orchideeëntafels mogen zich dan ook steevast in een grote belangstelling verheugen. Van de Balletto tot de Willd Orchid en van de Bellissimo tot de Singolo, de bezoeker vindt ze, naast alle andere pronkstukken uit de collectie van Opti-flor, mooi gepresenteerd. Met behulp van banieren, tafelstroken en mobiles wordt duidelijk gemaakt dat de consument hier de volledige collectie van Opti-flor kan bewonderen.
"Phalaenopsis is voor ons een belangrijke productgroep," vertelt Nicole Kester van Tuincentrum Ockenburgh. Samen met haar man André runt zij dit succesvolle tuincentrum vlakbij Kijkduin. "Ik denk wel dat onze orchideeëntafels onze beste vierkante meters zijn qua bijdrage aan het bedrijfsresultaat."

Hoge kwaliteit
"De kwaliteit van de orchideeën van Opti-flor is onovertroffen", zegt Kester terwijl ze stevig schudt aan een pot met een Mirror Miracle. "Kijk maar eens hoe stevig de plant in de pot zit. De takken zijn dik en goed ontwikkeld, en de planten zitten altijd goed in de knop. Ze geven veel bloemen, die ook nog eens zeer lang bloeien." Volgens Kester kent Tuincentrum Ockenburgh een relatief grote groep vaste klanten. "Veel mensen komen hier enkele keren per maand. Dan is het belangrijk dat je ze steeds probeert te verrassen met nieuwe presentaties. Onze orchideeëntafels lenen zich hier heel goed voor."

Druk bezocht orchideeënweekend
Minimaal eenmaal per week wordt de orchideeënvoorraad aangevuld. "Opti-flor biedt een zeer breed assortiment Phalaenopsis. Dat is voor ons belangrijk om wisselende presentaties op onze orchideeëntafels te kunnen maken. Wat mij betreft zou Opti-flor zelfs nog wel meer nieuwe soorten mogen lanceren." Eenmaal per jaar organiseert Tuincentrum Ockenburgh een orchideeënweekend. "Dan staat alles in het teken van de orchidee. Hier zijn ook altijd mensen van Opti-flor bij aanwezig. Ze geven onder andere adviezen over de verzorging. Onze klanten vinden het prachtig om met de kweker te kunnen praten."

Bekend orchideeënmerk
Omdat Opti-flor op een steenworp afstand ligt van Tuincentrum Ockenburgh, komt Kester er regelmatig over de vloer. "Veel mensen hier in de regio kennen Opti-flor en weten dat wij de volledige collectie in huis hebben. Bezoekers vragen soms ook speciaal om een orchidee van Opti-flor." Kester is er dan ook blij mee dat iedere orchidee van Opti-flor herkenbaar is aan het chique, groene ovale beeldmerk, dat op een stok in elke pot prijkt. "Dat is een mooi beeldmerk, dat staat voor het allerbeste als het gaat om orchideeën."

Ook over de onderlinge samenwerking is Kester goed te spreken. "Ik vind het fijn dat we over en weer alles kunnen zeggen. Als er als eens een puntje van opbouwende kritiek is, gaan ze daar bij Opti-flor professioneel mee om. Voor mij is dat de basis om samen succesvol te kunnen zijn."