Wij dragen de top kwaliteit van Opti-flor graag uit in onze winkel’ - Opti-flor

‘Wij dragen de top kwaliteit van Opti-flor graag uit in onze winkel’ 

bloemist bossbloemen
terug naar het overzicht

In het gezellige Oss hebben Willem-Jan en Patricia Reuser een prachtige bloemenwinkel. In de winkel valt direct op dat men zich focust op het hogere segment. Er zijn veel natuurlijke materialen zichtbaar, zeer bijzonder keramiek (Mobach) en hele luxe geurkaarsen (Baobab).  De passie voor het bloemisterij vak spat er hier vanaf. ‘We kiezen wat we zelf mooi vinden en doen wat we leuk vinden’. In de winkel heerst een heel rustige, serene sfeer. De winkel wordt gedreven door de waarden natuurlijk, puur, robuust en plantaardig met opvallend veel orchideeën van Opti-flor. ‘De kwaliteit is gewoon erg goed, de planten zijn enorm sterk en bloeien ontzettend lang door. Het zijn zeker geen plof-orchideeën, als ik die vergelijking mag maken’, lacht Willem-Jan Reuser.

Fan van Phalaenopsis
Over de kwaliteit van Opti-flor zijn ze enorm te spreken, evenals de diversiteit van het productenpakket. Door jaarrond een breed assortiment aan verschillende concepten beschikbaar te stellen enthousiasmeren zij ook echt consumenten voor orchideeën van Opti-flor. Bij Opti-flor hebben ze een langere teeltduur, waardoor de planten een betere kwaliteit hebben met meer open bloemen  en dus ook een langere bloeiduur. ‘We leggen dit bewust aan onze klanten uit, laten alle labels zitten en dragen Opti-flor echt uit als consumentenmerk in onze winkel. Als je goed uitlegt hoe lang het duurt om zo’n sterke Phalaenopsis te kweken en wat daar allemaal bij komt kijken, dan vinden klanten dat interessant om te horen’.

Bossbloemen is met name gespecialiseerd in het leveren van maatwerk. ‘We doen bijvoorbeeld niet aan online verkoop, omdat we in ons creatieve proces niet belemmerd willen worden door een voorbeeldplaatje’. Ze werken veel samen met (lokale) horeca (bijvoorbeeld hotel de Weverij en top restaurant Cordial). Ook kleden ze het lokale Business Gala altijd aan met bloemen en planten, dit is echt hun visitekaartje naar zakelijke klanten.

Winnaar Golden Singolo Award 2019
Als onderdeel van het winnen van de Golden Singolo Award, brachten Willem-Jan en Patricia samen met hun kinderen recent een bezoek aan Opti-flor.  Zij genoten hier van een lunch en alle verhalen rondom de teelt van de orchideeën.