Opti-flor is absoluut één van de besten in de orchideewereld - Opti-flor

'Opti-flor is voor mij absoluut één van de besten in de orchideewereld'

Meesterbloembinder Stef Beckers
terug naar het overzicht

Beckers Meesterbloembinders in Budel geniet een grote bekendheid binnen de wijde regio. Zowel vanuit België als tot ver voorbij Eindhoven waarderen klanten het exclusieve bloemwerk en de organische kunstobjecten en sculpturen van Meesterbloembinder Stef Beckers. De Brabantse ondernemer staat bekend om zijn bijzondere, artistieke creaties en legt de lat hoog als het gaat om de kwaliteit van bloemen en planten. Voor Phalaenopsis vaart Beckers nagenoeg blind op de collectie van Opti-flor.

Beckers Meesterbloembinders bedient zowel de particuliere als de zakelijke markt. "We werken veel met abonnementen. Onze klanten weten dat als ze bloemwerk bij ons bestellen, dat het kwalitatief uitstekend is." Om de hoge verwachtingen van zijn klanten keer op keer waar te kunnen maken, stelt Beckers hoge eisen aan zijn toeleveranciers.

Blind vertrouwen op kwaliteit
"Ik ga zelf vaak naar de groothandel en bestel soms via de webshop van de groothandel. Ik vind het belangrijk om het product zelf te kunnen beoordelen. Kwaliteit is ons handelsmerk. Daar doen wij geen concessies aan." Voor de exclusieve Phalaenopsis collectie van Opti-flor is volgens Beckers een kwaliteitsinspectie voor inkoop niet nodig. "Planten van Opti-flor zijn altijd top. Daar kun je nagenoeg blind op vertrouwen. Ze zijn mooi vertakt, hebben veel bloemen en bloeien lang."

Uitstekende houdbaarheid
Ook de houdbaarheid van de Opti-flor collectie is uitstekend weet Beckers. "Ik heb veel contact met lijnrijders. Ook van hen hoor ik dat producten van Opti-flor na een dagenlang transport naar Rusland nog perfect zijn, terwijl van andere kwekers de knoppen nog weleens geel kunnen worden of afvallen." Uit ervaring weet Beckers dat de kwaliteit van planten in de loop van een jaar wat kan wisselen. "Bij Opti-flor is de kwaliteit echter het hele jaar constant. In februari hadden we bijvoorbeeld een flinke koude periode. Ik weet dat zo'n koude periode nog weleens tot knopval bij de klant thuis kan leiden. Bij de Phalaenopsis van Opti-flor is daar echter niets van te merken."

Respect voor de plant
Beckers weet ook wel waaraan dit te danken is. "Veel kwekers jagen hun planten op, om maar zo snel mogelijk in bloei te geraken. Bij Opti-flor werken ze daarentegen met respect voor de plant en houden ze de plant langer in de kas dan bij andere teeltbedrijven. Dit vertaalt zich in een hoge kwaliteit en een lange bloeiduur en houdbaarheid." Beckers is ook goed te spreken over de breedte van het Opti-flor assortiment. "Ze zijn innovatief en komen regelmatig met nieuwe soorten en kleuren. Ze hebben een zeer volwaardige collectie groot-, klein en vlinderbloemige orchideeën."

Goede herinneringen
De meesterbloembinder uit Budel bewaart goede herinneringen aan een eerder bedrijfsbezoek aan Opti-flor. "Met een deel van ons team zijn we ontvangen tijdens Opti-flor's 'Orchid Inspiration Days'. Daar was zichtbaar veel tijd en energie aan besteed. Er werd echt de tijd genomen om ons goed te informeren over nieuwe soorten en men stond zeer open voor feedback van onze kant. Die transparantie stel ik zeer op prijs. Voor mij is Opti-flor absoluut één van de besten in de orchideewereld."