Kwaliteit, assortiment en service Opti-flor beoordeeld met een 10 - Opti-flor

'Voor kwaliteit, assortiment en service geef ik Opti-flor een tien'

Jan Dippell Ritzinger van Ivy Flowershop
terug naar het overzicht

Met opdrachtgevers als het Waldorf Astoria, Hilton Benelux, Guerlain Benelux, Grand Hyatt hotel Djakarta en Cartier Benelux is er Jan Dippell Ritzinger van Ivy Flowershop veel aan gelegen om te werken met excellente bloeiende planten. De eigenaar van de exclusieve bloemen- en plantenwinkel aan het Leidseplein in Amsterdam vertrouwt hiervoor al jaren op de exclusieve collectie Phalaenopsis van Opti-flor.

"Of het nu gaat om het tafelbloemwerk, de aankleding van de hotellobby of om een artistieke bloemwerkpresentatie tijdens een evenement van een modehuis, het moet absoluut top zijn," stelt Ritzinger, die zich mag verheugen in een exclusieve clientèle in de hoofdstad. Dankzij de combinatie van vakmanschap en focus op topkwaliteit wordt de eigenaar van Ivy Flowershop regelmatig gevraagd om vijfsterren hotels en exclusieve evenementen te decoreren met bloemen en planten.

Hoge kwaliteit en fraaie verschijningsvormen
Dankzij de strategische ligging aan het Leidseplein is Ivy Flowershop bovendien een druk bezochte winkel. Zowel omwonenden als toeristen stappen graag binnen. "Onze klantenkring is altijd erg enthousiast over zowel de kwaliteit als over de vele fraaie verschijningsvormen van de orchideeën uit het Opti-flor assortiment." De collectie van Opti-flor is volgens Ritzinger van absolute topkwaliteit."Als ik Opti-flor een cijfer moet geven voor het assortiment, de kwaliteit en de service, dan is dat wat mij betreft een tien."

Uitzonderlijke bloeiduur
"De stevigheid van de plant, de houdbaarheid en bloeiduur zijn uitzonderlijk. Bij Quartier waren ze pas helemaal verbaasd over het feit dat de orchideeën van Opti-flor al twaalf weken bloeiden. Mensen bij ons in de winkel vertel ik altijd dat onze orchideeën afkomstig zijn van de beste orchideeënkweker ter wereld." De positieve ervaringen van zowel Ritzinger zelf als van zijn klanten, zijn er debet aan dat hij al lange tijd trouw is aan Opti-flor. "Ik koop al jaren uitsluitend Phalaenopsis van Opti-flor in."

Unieke etalage
In het voorjaar stond de exclusieve bloemen- en plantenwinkel aan het Leidseplein gedurende een maand in het teken van het thema 'Diamonds'. Ritzinger had met orchideeën uit de collectie van Opti-flor een ware 'Diamonds'-beleving in zijn winkel gecreëerd. Een combinatie van zijn vakmanschap en de exclusieve Phalaenopsiscollectie van Opti-flor leverde een schitterende ambiance en een unieke etalage op. Passanten verdrongen zich voor het beste plaatsje om een foto te kunnen maken van de etalage van Ivy Flowershop.

Duizenden foto's
De Diamonds-presentatie leverde Ritzinger en zijn team veel enthousiaste reacties op. "Er zijn duizenden foto's gemaakt van onze etalage. Veel mensen konden niet geloven dat het echt was. Erg leuk was het dat we niet alleen veel complimenten hebben ontvangen van consumenten, maar ook van mensen uit het bloemistenvak. Van bloemisten uit Frankrijk tot Oekraïne."

Fijne samenwerking
Los van de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de Opti-flor collectie, is Jan goed te spreken over de samenwerking met Opti-flor. "De kwaliteit is gewoon altijd goed, afspraken worden altijd nagekomen en van tijd tot tijd komt Opti-flor weer met nieuwe soorten. Dat is voor ons erg belangrijk. Daarnaast zijn ze bij Opti-flor altijd erg geïnteresseerd en word ik op een aangename manier geholpen."