Medewerkers

Bram van Vliet

Manager productie

Vanaf mijn 12e ben ik al actief in de agrarische sector, puur vanuit mijn eigen interesse, want het zit niet in de familie. De agrarische sector heeft me ook altijd getrokken.  Op mijn 16e draaide ik tijdens een vakantie ‘alleen’  een boerderij. Andere tijden, maar toch, gekkenwerk natuurlijk. Na mijn dienstplicht heb ik  veel verschillende ervaringen opgedaan, ook al eerder in de orchideeën en ook een tijdlang veel in het buitenland gewerkt, zoals Costa Rica en Guatamala, waar ik diverse bedrijven heb helpen opstarten. Via een aantal omzwervingen kwam ik via-via bij Opti-flor terecht.

Vanaf het eerste moment in de selectieprocedure bij Opti-flor voelde ik me erg serieus genomen. Opti-flor is een solide, serieus bedrijf met een goed toekomstperspectief.  Er is een grote betrokkenheid bij de organisatie vanuit de directie, zaken zijn allemaal goed en heel professioneel geregeld. Zo organiseert het bedrijf sinds enkele jaren een lunch met de directie voor nieuwe medewerkers en dit heb ik zelf ook als heel positief ervaren. Ik voelde me welkom, het is een informele kennismaking, het verlaagt drempels en verhoogt de directe betrokkenheid.

Mijn functie als manager productie is  gevarieerd en veelzijdig. Als locatie ben je onderdeel van een groter geheel, maar als fysieke locatie draai je redelijk stand-alone. Samen met mijn twee MT collega’s zijn wij verantwoordelijk voor de organisatie van deze locatie en hierin hebben we veel vrijheid.  Daarbij is het belangrijk dat je resultaat en oplossingsgericht te werk gaat. Dat zit in mij, maar past ook goed bij de cultuur binnen Opti-flor.

De bedrijfscultuur en sfeer binnen Opti-flor is zeer goed te noemen. Men probeert elkaar waar kan, te helpen en ook samen die goede sfeer te bewaken.

Naar de toekomst toe zie ik voor mezelf ook wel een andere rol binnen Opti-flor. Wellicht kan ik in de toekomst voor  jonge mensen met perspectief  een goede mentor zijn en het zelf fysiek een stapje rustiger aan gaan doen.

bekijk bericht

Wendy Overkleeft

Assistent Verkoop

Opti-flor heeft een heel open, toegankelijke bedrijfscultuur. Marco en Rene lopen zelf ook mee op de vloer en zijn zeer betrokken bij de organisatie. Zij werken zelf keihard en zijn benaderbaar, dat vind ik belangrijk. De organisatie is open, zaken worden gedeeld, slechte tijden met elkaar beleefd en positieve resultaten met elkaar gevierd. De werkomstandigheden zijn erg goed en het werk is lichamelijk niet zwaar.

Zelf ben ik in mijn arbeidsverleden ook zelfstandig ondernemer geweest, alleen de tijd was er niet naar. Het leek me verstandiger om vast in loondienst te gaan, dus ben ik in het najaar van 2014 gestart bij Opti-flor. Eerst op de locatie Multi-flora in de productie met stokken, hoezen en sealen en later werd ik teamleider afleveren. Al vrij snel bleek ik én meer ambitie én meer in mijn mars te hebben en ben ik ook verkoop gaan doen. In het najaar van 2018 kwam er een plekje vrij op de locatie Grandi-flora en daar werk in nu in een heel fijn team samen, toevallig met mijn oude klasgenootje van de basisschool.

Mijn ontwikkeling binnen Opti-flor is hard gegaan, maar dit moet wel uit jezelf komen. Er wordt goed in de gaten gehouden waar je potentieel ligt en als het kan, wordt hier actie op ondernomen. Ik zit hier nu prima op mijn plek, heb de afgelopen periode heel veel geleerd en leer nog steeds iedere dag!

De sfeer binnen de organisatie is die van een echt familiebedrijf. We werken hard met elkaar, maar er is veel aandacht voor de onderlinge samenwerking en saamhorigheid tussen de locaties. Zoals aangegeven staan we ook gezamenlijk stil bij de successen van de onderneming. Zo worden er o.a. teambuildingsdagen, borrels en een kerstevent georganiseerd. Ook onze Poolse medewerkers en scholieren worden overal bij betrokken. Er wordt echt op gelet om iedereen ‘erbij te houden’.

bekijk bericht

Marc Grootscholten

Operationeel manager

'Je kunt hier wat betekenen en je kunt hier wat opbouwen. Er liggen kansen genoeg.'

                                                                                

'Sinds 2018 ben ik bij Opti-flor werkzaam als Operationeel manager. Na twee gesprekken wist ik zeker dat het een mooi en uitdagend bedrijf was om voor te gaan werken. Wat mij aanspreekt is dat Opti-flor zich bezighoudt met de bovenkant van de markt, dus de kwaliteit van het product is belangrijk. Daarnaast is Opti-flor een groeiend bedrijf, wat betekent dat er veel kansen en uitdagingen liggen. Als laatste is Opti-flor een warm bedrijf, een mensenbedrijf. Dat vind ik heel belangrijk.

Als Operationeel manager heb ik veel contact met de medewerkers. In eerste instantie heb ik direct contact met de productiemanagers en teamleiders, maar als ik op een locatie loop probeer ik ook met andere medewerkers contact te hebben. Al is het maar even kort om te vragen hoe het gaat, het is belangrijk dat de medewerkers gezien en gehoord worden.

Alle sollicitaties komen in eerste instantie bij mij terecht en ook de eerste gesprekken met de sollicitanten voer ik. Tijdens deze gesprekken probeer ik erachter te komen wat voor persoon ik voor me heb en of diegene bij Opti-flor past. Ook probeer ik iemand gelijk aan een locatie te linken. Ik weet wat er op welke locatie gevraagd wordt, dus soms heb je gelijk een match, maar soms duurt het wat langer. Het juiste personeel op de juiste plek krijgen is een mooie uitdaging binnen mijn functie. Als iemand hier komt werken streven we ernaar dat iemand zich zo snel mogelijk thuis voelt binnen het bedrijf. Er moet goede begeleiding zijn en er moet ook aandacht voor die mensen zijn.

Binnen Opti-flor hangt een goede sfeer. Het bedrijf heeft een familiaire cultuur met een menselijk karakter. Het is belangrijk dat je goed voor je mensen zorgt en Opti-flor doet dat. In de mensen zelf zit veel passie. Je kunt hier wat betekenen en je kunt hier wat opbouwen. Er liggen kansen genoeg. '

bekijk bericht

Jantine Wennekers

Medewerker productie

'Ze maken tijd voor je en ze luisteren goed naar je, waardoor de sfeer binnen het bedrijf goed blijft.'

                                                                                                       

'In 2018 ben ik gestart bij Opti-flor als medewerker productie. Hiervoor werkte ik bij het bedrijf van mijn man, een agrarisch loonbedrijf. Toen dit bedrijf ophield met bestaan wilde ik graag in de tuinbouw blijven werken, want dat deed ik vroeger ook altijd al. Ik werk namelijk al vanaf mijn 16e in de tuinbouw en dat is altijd een bewuste keuze geweest. Ik houd van groen en ik werk heel graag met bloemen en planten. Opti-flor past goed in dit rijtje thuis.

Bij Opti-flor heb ik het erg naar mijn zin. De werkzaamheden zijn goed en lichamelijk is het geen zwaar werk. Daarnaast heb ik veel afwisseling en doe ik nooit de hele dag hetzelfde werk. Als er iets is kun je altijd bij je productiemanager terecht. Ze maken tijd voor je en ze luisteren goed naar je, waardoor de sfeer binnen het bedrijf goed blijft.

Ondanks dat Opti-flor een groot bedrijf is, merk je dat niet. Dat komt mede doordat het bedrijf bestaat uit meerdere locaties en je op je eigen locatie met een kleinere club mensen werkt. Zelf heb ik in het verleden bij grote bedrijven gewerkt en dan was je echt een nummer, dat is hier niet het geval. Dat vind ik knap van ze, dat ze het intiem kunnen houden. Hierdoor voel je je betrokken bij het bedrijf en zijn zij ook betrokken met jou. '

bekijk bericht

Daniëlle Klop

Medewerker personeels- en salarisadministratie

'Een mooi, goed product afleveren is de grootste prioriteit, maar Opti-flor zorgt daarbij goed voor de medewerkers.' 

                                                

'In 2016 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en hoorde ik van een kennis over de vacature bij Opti-flor. Ik was gelijk enthousiast, omdat ik wist dat het een groot bedrijf was met veel medewerkers. In een personeelsfunctie is dat een mooie uitdaging. Daarnaast ben ik gek op planten, dus dat maakt het voor mij extra leuk.

Binnen Opti-flor heerst een open, mensgerichte cultuur. Een mooi, goed product afleveren is de grootste prioriteit, maar ze zorgen daarbij goed voor hun medewerkers. Iedereen werkt in goede omstandigheden en als je ergens tegenaan loopt kun je dat eerlijk zeggen en wordt er naar je geluisterd. Daarnaast wordt er elk jaar een teambuildingsdag georganiseerd, een personeelsfeest en zijn er nog diverse evenementen per locatie. Er is een hele goede basis.

Als personeels- en salarisadministrateur ben ik het eerste aanspreekpunt voor sollicitanten. Ik weet welke vacatures er uit staan en als daar vragen over zijn ben ik degene die ze beantwoord. Vervolgens komen alle sollicitaties bij mij binnen en zorg ik dat ze bij de juiste persoon terecht komen. Inmiddels heb ik mijn functie goed onder de knie, waardoor er de wens is om verder te groeien. Door ontwikkeling en groei van de organisatie is hier ook ruimte voor.'

bekijk bericht

Ruud Duijvestijn

Manager teelt

'Binnen Opti-flor krijg ik de ruimte om te ondernemen en mag ik in overleg mijn eigen ideeën uitvoeren.'

                                                                

'In 2005 zag ik de vacature van manager teelt voorbij komen en daar heb ik destijds op gesolliciteerd. Ik had daarvoor mijn eigen tuinbouwbedrijf gehad, waardoor ik al ervaring had in de branche. De functie zag ik als een mooie uitdaging, omdat het product voor mij nieuw was en de kennis van de teelt van Phalaenopsis nog volop in ontwikkeling was.

Binnen Opti-flor krijg ik de ruimte om te ondernemen en mag ik in overleg mijn eigen ideeën uitvoeren. Daarnaast denk ik mee met het bedrijf over het proces op de lange termijn. Als manager teelt begeleid ik ook de assistent teelt. Ik draag mijn kennis over door de assistenten veel te betrekken en ze veel te vertellen over het teeltproces. Dit probeer ik steeds in kleine stukjes te doen, zodat ze geleidelijk aan het vak leren. Ik ben open en eerlijk naar ze en leg altijd goed uit wat ik van ze verwacht. Door die transparantie weten zij waar ze aan toe zijn en wordt het samenwerken prettiger.

Mijn grootste uitdaging is om een assistent teelt op te leiden tot een manager teelt met het Opti-flor bloed, waarbij zij handelen naar de kernwaarden van het bedrijf. Als we dat doel samen bereiken, is dat het grootste compliment dat ik kan krijgen.'

bekijk bericht

Eric van der Maarel

Assistent teelt i.o.

'Opti-flor is een heel dynamisch bedrijf, waar veel gebeurt en waar altijd ruimte is voor nieuwe dingen.'

                                                     

'In 2012 was ik klaar met school en wist ik niet echt wat ik wilde gaan doen. Ik heb toen bij meerdere bedrijven gesolliciteerd als productiemedewerker, maar Opti-flor sprak me het meeste aan. Dit komt onder andere door het niveau van innovatie dat het bedrijf heeft.

Ondanks dat ik nog steeds niet wist welke kant ik precies op wilde gaan, had ik het wel erg naar mijn zin bij Opti-flor. De eerste jaren heb ik meegewerkt in de productie. Tegelijkertijd leerde ik al veel van de manager teelt over de processen in de teelt. Zo ben ik erachter gekomen dat ik de teelt wel heel erg interessant vond. Vervolgens heb ik zelf aangegeven dat ik daar ook in verder wilde groeien en heb ik verschillende cursussen gedaan. Nu werk ik als assistent teelt in opleiding. Naast mijn werk doe ik ook nog een HBO opleiding Tuinbouw & Agribusiness. Soms is dat best pittig, maar ik wil in de toekomst graag manager teelt worden en daar heb ik veel voor over.

Opti-flor is een heel dynamisch bedrijf, waar veel gebeurt en waar altijd ruimte is voor nieuwe dingen. De sfeer onderling is erg goed, iedereen hoort erbij. Er moet hard gewerkt worden, maar er is ook altijd tijd voor een geintje. Zo blijft het werken elke dag weer leuk.'

bekijk bericht

Sander van Leeuwen

Manager teelt

'Ik merkte dat mijn harde werk en inzet werden gewaardeerd, waardoor ik steeds meer andere werkzaamheden mocht oppakken.'

                                             

'Toen ik in 2002 op zoek was naar een bijbaan, was de keuze voor Opti-flor niet moeilijk. Ik woonde in dezelfde straat, dus toen ik daar langs ging mocht ik gelijk beginnen. Als scholier begon ik met allerlei klusjes als stokken, opruimen, onkruid wieden etc. Ik merkte dat mijn harde werk en inzet werden gewaardeerd, waardoor ik steeds meer andere werkzaamheden mocht oppakken. Toen ik eenmaal klaar was met mijn HBO opleiding Tuinbouw en Akkerbouw en echt aan het werk kon, ben ik bij Opti-flor gebleven. Het bedrijf was volop in ontwikkeling en ik wilde mezelf ook verder ontwikkelen. Vervolgens ben ik de kant van de teelt opgegaan als assistent teelt. Dit heb ik 5 jaar gedaan. In die 5 jaar heb ik mezelf kunnen bewijzen en heb ik ook aangegeven dat ik verder wilde. Inmiddels ben ik 2 jaar manager teelt op één van de locaties.

Mijn nieuwe uitdaging binnen het bedrijf is om mezelf meer te ontwikkelen binnen productontwikkeling. Dit hangt samen met de locatie waar ik werk, Research en Development. Mijn doel is om productontwikkeling naar een hoger niveau te krijgen, samen met mijn collega’s.'

bekijk bericht

Ruud Blankman

Assistent verkoop

'We richten ons erg op de kwaliteit van het product. Het spreekt mij aan om met het hele team een mooi, goed product bij de klant af te leveren.'

                                    

'Opti-flor kreeg in 2016 een nieuwe locatie, genaamd Creations. Voor deze locatie zochten ze een assistent verkoop, die samen met de manager verkoop de afdeling verkoop op moest zetten. Via een kennis hoorde ik van deze vacature en heb ik gesolliciteerd. Zelf woon ik middenin een tuinbouwgebied, dus ik ben opgegroeid in het groen. Ik zag het als een kans om mezelf te ontwikkelen binnen deze sector.

Wat het werken bij Opti-flor voor mij zo leuk maakt, is dat het werk heel divers is. Daarnaast richten we ons erg op de kwaliteit van het product. Het spreekt mij aan om met het hele team een mooi, goed product bij de klant af te leveren. Daarnaast is de sfeer binnen het bedrijf gezellig; het contact met collega’s is informeel, er wordt goed samengewerkt en er is tijd voor een grapje tussendoor.

Er wordt veel van je verwacht, maar daar tegenover staat dat je ook veel terug krijgt. Het is hard werken, maar als je laat zien dat je dat kan, wordt dat wel opgemerkt. Zo heb ik zelf al meerdere cursussen en opleidingen gedaan, die werden gesteund vanuit Opti-flor. Op deze manier blijft iedereen gemotiveerd om aan het werk te gaan.'

bekijk bericht

Roy Stijger

Assistent teelt i.o.

'Doordat ik zelf veel initiatief toon, is Opti-flor bereid om kansen te geven'. 

                                                                

'Twee jaar geleden zocht Opti-flor een medewerker teelt. Mijn vader is bevriend met een van de eigenaren van Opti-flor, waardoor ik werd benaderd met de vraag om hier te komen werken. Ik heb bewust voor Opti-flor gekozen, omdat ik graag door wilde leren. Ik ben nog jong en nog lang niet uitgeleerd en Opti-flor gaf mij de kans om dat hier te doen. Die kans heb ik met beide handen aangepakt.

Ik ben begonnen als medewerker productie, om het bedrijf en de werkzaamheden te leren kennen. Vervolgens ben ik vrij snel doorgestroomd naar de afdeling teelt. Na een half jaar mocht ik al zelfstandig werken en kreeg ik eigen taken. Daarnaast mocht ik ook mijn eigen ideeën uit gaan werken. Inmiddels ben ik met een interne opleiding gestart, waarbij ik word opgeleid tot assistent teelt en uiteindelijk tot manager teelt. Mijn grootste uitdaging binnen Opti-flor is dan ook manager teelt worden. Daar hoort ook een HBO diploma bij, dus ik ben nu samen met een collega aan de HBO opleiding ‘Tuinbouw en Agribusiness’ begonnen. Dit wordt vanuit Opti-flor gestimuleerd en ik heb die kans benut.

In mijn werk word ik heel vrij gelaten. Ik bepaal, tot op zekere hoogte, mijn eigen dagindeling. Dat ik vrij gelaten wordt merk je ook aan de begeleiding. Ze laten mij vooral zelf nadenken en ze geven niet gelijk op alles antwoord. Dit resulteert in het stellen van vragen en het tonen van initiatief. De rolverdeling in mijn proces binnen Opti-flor is dan ook 50/50. Doordat ik zelf veel initiatief toon, zijn zij bereid om kansen te geven.' 

bekijk bericht

René van Santen

Manager verkoop

'Door het vele samenwerken, diverse bedrijfsfeestjes en een teambuildingsdag krijg je een hechte, leuke club op het werk.'

                                                 

'Een vriend van mij werkte al bij Opti-flor en van hem hoorde ik altijd al positieve verhalen over het bedrijf. Wat mij het meeste aantrok was dat het bedrijf aan het groeien was. En waar een bedrijf groeit, groeien de mensen mee. Toen ik in 2010 klaar was met school was ik daar naar op zoek. Vervolgens heb ik gesolliciteerd en ben ik gestart in de functie van assistent verkoop.

Het doorgroeien is ook zeker gelukt. Ik ben begonnen als assistent verkoop om uiteindelijk door te groeien naar manager verkoop. In de functie assistent verkoop heb ik op diverse locaties verschillende werkzaamheden gedaan om het bedrijf zo goed mogelijk te leren kennen. Daarnaast leerde ik het vak van het verkopen van de manager verkoop. Doordat ik op verschillende locaties heb gewerkt, wist ik ook steeds meer en ben ik steeds actiever zelfstandig gaan verkopen. In april 2016 kwam er een nieuwe locatie waar ik aan de slag kon als manager verkoop. Ik was nu klaar voor deze uitdaging.

De uitdaging in mijn werk blijft, omdat deze locatie nog steeds aan het groeien is. Daarnaast pak ik er ook andere werkzaamheden bij. Zo heb ik bijvoorbeeld vorig jaar met twee collega’s op de Masters of LXRY gestaan in Amsterdam. Dit is iets heel anders, erg leuk om te mogen doen. Wat dat betreft zijn er altijd kansen binnen Opti-flor en is het aan jezelf om hier iets mee te doen.

Ik zit goed op mijn plek en heb het naar mijn zin. Dit komt mede door de leuke collega’s en de gezelligheid op de werkvloer. Door het vele samenwerken, diverse bedrijfsfeestjes en een teambuildingsdag krijg je een hechte, leuke club op het werk. Hierdoor ontstaat een groepsgevoel waarbij iedereen een stapje harder voor elkaar loopt.'

bekijk bericht

Bart van Dijk

Teamleider / manager productie i.o.

'De sfeer binnen het bedrijf is goed. Iedereen gaat goed met elkaar om, zet zijn beste beentje voor en heeft hart voor de zaak.'

                                                        

'Acht jaar geleden ben ik als stagiair gestart bij Opti-flor op de locatie Midi-flora. Daar had ik het zo naar mijn zin dat ik wilde blijven en daar is mijn ontwikkeling begonnen. Vervolgens heb ik zes jaar gewerkt als scholier. In die zes jaar heb ik veel kansen gekregen en die heb ik benut. Hierdoor heb ik een groei gemaakt van scholier naar teamleider. De kansen die hier liggen pak ik nog steeds met beide handen aan, want inmiddels ben ik manager productie in opleiding.

Dat ik zo ver ben gekomen is niet vanzelf gegaan. Ik heb zelf veel initiatief getoond en de kansen die er lagen goed benut. Hierin is de communicatie met mijn leidinggevende erg belangrijk geweest. Zelf wilde ik heel graag doorgroeien en door te laten zien wat ik kon, zag Opti-flor potentie in mij en werd ik teamleider. Dat maakt het werken bij Opti-flor ook zo leuk. Er liggen veel kansen en zij zijn bereid om je deze kansen te geven, maar je moet er wel zelf mee aan de slag gaan. Daarnaast is de sfeer in het bedrijf ook erg goed. Dat merk je ook onderling met je collega’s; iedereen gaat goed met elkaar om, zet zijn beste beentje voor en heeft hart voor de zaak. Het management is open en eerlijk naar iedereen en het vertrouwen is groot. In mijn functie word ik vrij gelaten en kan ik mijn eigen ideeën uitwerken. Als teamleider probeer ik deze cultuur voort te zetten door de productiemedewerkers ook vrij te laten en een mate van eigen verantwoording te geven. Zo leren zij ook elke dag weer nieuwe dingen.

In de toekomst hoop ik manager productie te zijn van één van de locaties. Tot het zover is vind ik het vooral belangrijk om te blijven leren. Door de combinatie van kansen, mijn inzet en opgedane kennis en ervaring, is mijn doel om manager productie te worden dichterbij dan ooit.'

bekijk bericht