Marc Grootscholten - Opti-flor

Marc Grootscholten

Operationeel manager
terug naar het overzicht

'Je kunt hier wat betekenen en je kunt hier wat opbouwen. Er liggen kansen genoeg.'

                                                                                

'Sinds 2018 ben ik bij Opti-flor werkzaam als Operationeel manager. Na twee gesprekken wist ik zeker dat het een mooi en uitdagend bedrijf was om voor te gaan werken. Wat mij aanspreekt is dat Opti-flor zich bezighoudt met de bovenkant van de markt, dus de kwaliteit van het product is belangrijk. Daarnaast is Opti-flor een groeiend bedrijf, wat betekent dat er veel kansen en uitdagingen liggen. Als laatste is Opti-flor een warm bedrijf, een mensenbedrijf. Dat vind ik heel belangrijk.

Als Operationeel manager heb ik veel contact met de medewerkers. In eerste instantie heb ik direct contact met de productiemanagers en teamleiders, maar als ik op een locatie loop probeer ik ook met andere medewerkers contact te hebben. Al is het maar even kort om te vragen hoe het gaat, het is belangrijk dat de medewerkers gezien en gehoord worden.

Alle sollicitaties komen in eerste instantie bij mij terecht en ook de eerste gesprekken met de sollicitanten voer ik. Tijdens deze gesprekken probeer ik erachter te komen wat voor persoon ik voor me heb en of diegene bij Opti-flor past. Ook probeer ik iemand gelijk aan een locatie te linken. Ik weet wat er op welke locatie gevraagd wordt, dus soms heb je gelijk een match, maar soms duurt het wat langer. Het juiste personeel op de juiste plek krijgen is een mooie uitdaging binnen mijn functie. Als iemand hier komt werken streven we ernaar dat iemand zich zo snel mogelijk thuis voelt binnen het bedrijf. Er moet goede begeleiding zijn en er moet ook aandacht voor die mensen zijn.

Binnen Opti-flor hangt een goede sfeer. Het bedrijf heeft een familiaire cultuur met een menselijk karakter. Het is belangrijk dat je goed voor je mensen zorgt en Opti-flor doet dat. In de mensen zelf zit veel passie. Je kunt hier wat betekenen en je kunt hier wat opbouwen. Er liggen kansen genoeg. '