Eric van der Maarel

Assistent teelt i.o.
terug naar het overzicht

'Opti-flor is een heel dynamisch bedrijf, waar veel gebeurt en waar altijd ruimte is voor nieuwe dingen.'

                                                     

'In 2012 was ik klaar met school en wist ik niet echt wat ik wilde gaan doen. Ik heb toen bij meerdere bedrijven gesolliciteerd als productiemedewerker, maar Opti-flor sprak me het meeste aan. Dit komt onder andere door het niveau van innovatie dat het bedrijf heeft.

Ondanks dat ik nog steeds niet wist welke kant ik precies op wilde gaan, had ik het wel erg naar mijn zin bij Opti-flor. De eerste jaren heb ik meegewerkt in de productie. Tegelijkertijd leerde ik al veel van de manager teelt over de processen in de teelt. Zo ben ik erachter gekomen dat ik de teelt wel heel erg interessant vond. Vervolgens heb ik zelf aangegeven dat ik daar ook in verder wilde groeien en heb ik verschillende cursussen gedaan. Nu werk ik als assistent teelt in opleiding. Naast mijn werk doe ik ook nog een HBO opleiding Tuinbouw & Agribusiness. Soms is dat best pittig, maar ik wil in de toekomst graag manager teelt worden en daar heb ik veel voor over.

Opti-flor is een heel dynamisch bedrijf, waar veel gebeurt en waar altijd ruimte is voor nieuwe dingen. De sfeer onderling is erg goed, iedereen hoort erbij. Er moet hard gewerkt worden, maar er is ook altijd tijd voor een geintje. Zo blijft het werken elke dag weer leuk.'