Bram van Vliet

Manager productie
terug naar het overzicht

Vanaf mijn 12e ben ik al actief in de agrarische sector, puur vanuit mijn eigen interesse, want het zit niet in de familie. De agrarische sector heeft me ook altijd getrokken.  Op mijn 16e draaide ik tijdens een vakantie ‘alleen’  een boerderij. Andere tijden, maar toch, gekkenwerk natuurlijk. Na mijn dienstplicht heb ik  veel verschillende ervaringen opgedaan, ook al eerder in de orchideeën en ook een tijdlang veel in het buitenland gewerkt, zoals Costa Rica en Guatamala, waar ik diverse bedrijven heb helpen opstarten. Via een aantal omzwervingen kwam ik via-via bij Opti-flor terecht.

Vanaf het eerste moment in de selectieprocedure bij Opti-flor voelde ik me erg serieus genomen. Opti-flor is een solide, serieus bedrijf met een goed toekomstperspectief.  Er is een grote betrokkenheid bij de organisatie vanuit de directie, zaken zijn allemaal goed en heel professioneel geregeld. Zo organiseert het bedrijf sinds enkele jaren een lunch met de directie voor nieuwe medewerkers en dit heb ik zelf ook als heel positief ervaren. Ik voelde me welkom, het is een informele kennismaking, het verlaagt drempels en verhoogt de directe betrokkenheid.

Mijn functie als manager productie is  gevarieerd en veelzijdig. Als locatie ben je onderdeel van een groter geheel, maar als fysieke locatie draai je redelijk stand-alone. Samen met mijn twee MT collega’s zijn wij verantwoordelijk voor de organisatie van deze locatie en hierin hebben we veel vrijheid.  Daarbij is het belangrijk dat je resultaat en oplossingsgericht te werk gaat. Dat zit in mij, maar past ook goed bij de cultuur binnen Opti-flor.

De bedrijfscultuur en sfeer binnen Opti-flor is zeer goed te noemen. Men probeert elkaar waar kan, te helpen en ook samen die goede sfeer te bewaken.

Naar de toekomst toe zie ik voor mezelf ook wel een andere rol binnen Opti-flor. Wellicht kan ik in de toekomst voor  jonge mensen met perspectief  een goede mentor zijn en het zelf fysiek een stapje rustiger aan gaan doen.