Teelt assistent (m-v)
- fulltime

Heb je ervaring in de glastuinbouw, ben je analytisch, besluitvaardig en kwaliteitsgericht? 

Heb je ervaring in de glastuinbouw, ben je analytisch, besluitvaardig en kwaliteitsgericht? Dan ben jij degene die wij zoeken voor de functie:

Teelt assistent – fulltime (m/v)

Wie zijn wij?
We zijn een groeiende organisatie met mooie doelstellingen voor de toekomst. Hiervoor zijn we op zoek naar een teelt assistent die de teeltmanager kan ondersteunen door middel van het geheel zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden gericht op teeltvoorbereiding en dagelijkse gewasverzorging van diverse soorten Phalaenopsis.

Hoe zien je werkzaamheden eruit?
Je bent (mede) verantwoordelijk voor de bewaking van de ideale groeiomstandigheden van onze gewassen d.m.v. klimaatbeheersing, water geven en bemesting. Je werkzaamheden bestaan o.a. uit het wekelijks opstellen en volgen van een eigen arbeidsplanning, het scouten en behandelen van gewas, het uitvoeren van teeltproeven, assisteren bij bediening en controle van de klimaatcomputer en teeltinstallaties. Je bent mede verantwoordelijk voor gewasbescherming en verricht klein onderhoud aan technische installaties. Je bent verantwoordelijk voor een gestructureerde gewasregistratie, waarbij je je handelingen nauwkeurig uitvoert en de geldende hygiëne voorschriften strikt naleeft. Je draait mee in storings- en weekenddiensten en bent de eerste vervanger van de teeltmanager bij diens afwezigheid.  

Wij zoeken mensen die fulltime beschikbaar zijn en ervaring hebben in een soortgelijke functie in de glastuinbouw. Ervaring is geen pré dus we nodigen ook minder ervaren, maar wel geschikte kandidaten mét gevoel voor teelt, uit om te reageren.

Wij vragen:

 • minimaal afgeronde MBO opleiding niveau 4 Teelt of HBO
 • je hebt écht groene vingers en voelt je thuis tussen de planten
 • ervaring met de glastuinbouwsector, het liefst in een soortgelijke functie
 • kennis van en ervaring met een klimaatcomputer
 • in het bezit van een spuitlicentie
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • de motivatie om in teamverband niets minder dan een topproduct af te leveren
 • een flexibele en positieve instelling
 • woonachtig in regio Westland

Wij bieden:

 • een afwisselende functie in een enthousiast team waar naast hard werken ook ruimte is voor plezier maken met elkaar. Samenwerken en sparren doen we op een open en informele manier.
 • goede werkomstandigheden in een modern en geautomatiseerd bedrijf
 • persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd en gewaardeerd.
 • een marktconform salaris conform cao Glastuinbouw met goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Direct solliciteren?
Vul onderstaand sollicitatieformulier in of mail je motivatiebrief en CV naar sollicitatie@optiflor.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Raymond van der Knaap, directeur teelt/energie, telefoon 0174 705 110.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Opti-flor, Creating Orchids
Opti-flor is een ultramodern bedrijf waar, verspreid over 7 vestigingen, meer dan 6.000.000 Phalaenopsis orchideeën per jaar worden gekweekt. Wij verkopen onze orchideeën via een fijnmazig internationaal distributienetwerk van meer dan 400 handelsbedrijven. Via handelsbedrijven, bloemisten en tuincentra vinden onze exclusieve vijf sterren orchideeën vervolgens hun weg naar consumenten en bedrijven in Europa.

Onze slogan ‘Creating Orchids’ staat daarbij symbool voor het belang dat wij hechten aan betrokkenheid en vernieuwing, elke dag weer. Binnen onze sterk geautomatiseerde teelt op zeven state-of-the-art teeltlocaties maakt de menselijke factor het verschil. De inzet en betrokkenheid van onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zijn bepalend voor het succes van ons bedrijf.

Sollicitatieformulier

* Verplicht
Wij gebruiken deze gegevens alleen voor het verlenen van onze service en worden niet aan derden verstrekt.